Kedves LANCIA rajongótársak, leendő tulajdonosok!

Legyetek üdvözölve a LANCIA KLUB Magyarország Baráti Társaság honlapján. Engedjétek meg, hogy röviden bemutassam teljesen non-profit szervezetünket.
Fontos, hogy 2005-ben 10 éves e Klub és 2006-ban 100 éves a Lancia cég!

Klubunkat 1995 júniusában magánemberként alapítottam meg. A székhely Szigetszentmiklós. Az első klubtalálkozó 1996-ban volt. Sajnos a Klubot sok-sok próbálkozásom ellenére sem támogatta érdemben a főkereskedő és egyetlen hazai kereskedő, vagy szervíz sem. Bízom benne, hogy ebben változás áll be, talán majd valaki -esetleg 2006-ig, mikor is 100 éves lesz a LANCIA cég - közismertségünket elfogadva anyagi segítséget nyújt, hogy mi is méltóbban ünnepelhessünk. Nem a csodát várom, de nem is szeretnék könyörögni senkinek. Azonban, külföldről érkezik erkölcsi támogatás, tehát Viva Lancia és lancisti!

A LANCIA-k száma egyre több Magyarországon, de ezek sajnos nem új autók. Mi tudjuk a választ, hogy miért nem...

A klubtagság már az első évben is több, mint 50 fő volt, mostanában 100-200 közötti tagunk hobby-képviseli a márkát. Mindenkinek van valamilyen LANCIA modell a birtokában. Mindannyian elismerően adózunk a LANCIA képességeinek világszerte meglévő hírnevük és győzelmeik miatt. Sajnos, ezek a kiváló autók napjainkban nem túl ismertek, népszerűek hazánkban, mégis több ezer magyar ember hajt és vásárol különböző LANCIA típusokat. Én hiszek egy sikeresebb jövőben, még reklámkampány hiányában is! (Lybra, Thesis, Nea,Ypsilon, új Fulvia, Musa, Zeta). Beszéljetek rá e márkára mindenkit és aki megismeri megszereti! "Mi autónk" áron vehetnek jobb minőséget! Reklám nélkül azonban, ismeretlen dolgokat a 21. században nem vásárolnak. A hazai német mítosszal értelmetlen versengeni, magadnak akarj jót.

Igen jól ismerjük ezeket az autókat, azonban még többet szeretnénk tudni róluk elsősorban egymástól. Ezért, ha ritkán is, de voltak és lesznek is baráti kapcsolatokra épülő márkatalálkozóink és megjelenünk minden lehetséges rendezvényen, sajtóanyagban. Minden, reálisanmegvalósítható ötletet szívesen várok, de természetesen csak biztos helyszín, támogató, program stb. esetén.

Még mindig nincs tagsági díj és remélem, hogy nem is lesz feltétlenűl szükséges, ahhoz hogy továbbra is a legismertebb tíz hazai márkaklub közé soroljanak. Ez nem üzleti vállalkozás, itt nem lesz "vizes póló show", vagy "autógyalázás" ... Ezért is gigászi küzdelem ez számomra -néha vitákkal is tarkítva -, mely minden évben jócskán megterheli a családi jövedelmem hobbyra szánt részét. Nincs pénzügyi támogatónk, én pedig nem vagyok jó üzletember, inkább csak megszállott. Ezért is, minden ingyenes felajánlást szívesen fogadok. Azonban elvárom az aktív részvételt és, hogy klubpóló, -zászló, - matrica, -tagsági mindenkinek legyen, ha ide szeretne csatlakozni, továbbá legalább a találkozók szervezési kiadásainak rá eső részét (kb. 1 dob. cigi ára/év) előbb, vagy utóbb rendezze. A "küldetés" fele a klubélet fenntartása, de a másik fele a hazai Lancia-mítosz fenntartása - újraélesztése kinek, hogyan tetszik. Ez nem egy hatékony és ingyenes információközpont, ezért csakis az aktív, segítőkész klubtagokra szánok és jut csak időm, ugyanis elég Lancia nélkül nincs izgalmas találkozó...

Szélesítjük technikai ismereteinket, külföldi kapcsolatainkat és próbálok olcsó új és használt alkatrész beszerzési lehetőségeket találni a klubtagok számára. Szándékom mégjobban megismertetni a LANCIA-kat és Klubunkat. Elképzelésünk résztvenni néhány nemzetközi LANCIA találkozókon Európában. Ez csakis az anyagi helyzetünkön múlik! Ez itt az EU szegényebb része. A program, mint bárhol: közös show, kirándulás, városnézés és természetesen eszmecsere a LANCIA-ról. Eddig még nem nagyon volt megoldhatatlan dolog, ami Lancia-val kapcsolatos. Tény, ezek nagyon jó autók mondjon bárki, bármit csak néha agy is kell a fenntartásukhoz, javításukhoz.

Minden tartósan (!) Lancia tulajdonost klubtag lehet, de kérem, csak akkor jelentkezzél az elérhetőségi adataiddal, ha valóban elszánt vagy és van időd is a Klub életébe aktívan bekapcsolódni! A cél nemcsak egymás segítése, hanem a Lancia hazai forgalmazók reklámozása is. Ha ez így cool, hát gyere!


Kovács Lajos Klubvezeto és kitaláló 


Copyright © ® from 1995-2005 - This is a privat, unofficial, informal LANCIA site.
Directed by KoLa / Webdesign by S.B.S.
Web administration and location by Ákos Égő (Totalcar)

Many Thanks for TOTALCAR